🔮🌙 Down To Earth Kaartlezer 🔮 🌙

De mond gesnoerd

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 10:10

Zaterdagochtend werd ik wakker met minimaal geluid uit mijn keeltje. Zodra mijn dochter zich had gemeld en ik tegen haar wou praten, schoten we direct samen in de lach. Wat een gekke stem mama! Oeps, ik was zo hees als de inwoners van Den-Bosch na een aantal dagen carnaval vieren. Nou, vandaag goed stomen, thee met honing drinken, voldoende munt water klaarzetten. Dit gaat zo voorbij joh!

Men, what was I wrong. Twee dagen later was ik mijn stem echt eventjes helemaal kwijt. De paniek sloeg toen ook toe. Wat als dit te lang gaat duren, en mijn kaartlezingen dan? Moeten we deze week cancelen? Hebben we daar wel plek voor. Wordt januari straks weer overvol als we moeten schuiven? Zou ik Corona hebben? Durf ik me te laten testen? Wat nu als ik opeens een gekke ziekte heb en mijn stem nooit meer normaal wordt. Ik raakte in paniek. Ik besloot om een telefonische afspraak in te plannen met de huisarts, die stelde me vrij snel gerust. Geen koorts, benauwdheid of verkoudheid is in ieder geval geen Corona. Geen keelpijn is geen keelontsteking. Maar heesheid en een stem die wegvalt is wel een signaal dat je iets meer rust mag nemen. Je stembanden zijn overbelast, ik zou de aankomende twee weken even rustig aan doen, je mag ook niet fluisteren (nog slechter voor je stembanden), echt zoveel mogelijk proberen rust te nemen. Als de huisarts mijn gezicht op dat moment zou zien zou hij zich wél vast zorgen maken. Voorzichtig stelde ik mijn laatste vraag; hoe lang kan dit duren? Reken op 1 tot 3 weken. Dan is het wel voorbij.

 

Ik weet niet precies meer op welke dag ik heel opstandig was en me begon te verzetten. Maar ik kan me voorstellen dat het te maken heeft met het gesprek dat ik had met de huisarts. Ik had die dag mensen over de vloer, praatte veel meer dan ik zou moeten, lachte hardop, at en dronk die dag ongezond en had veel taken op de planning staan. De volgende dag werd ik vermoeid wakker, praten kost me namelijk veel moeite, dat moet ik niet meer doen. Ik besloot me over te geven aan wat er gebeurde. Ik mag niet meer praten, dus dat betekent dat ik in stilte moet zijn. Wat willen deze omstandigheden me leren? Ik ging op zoek naar antwoorden. En duh, als kaartlezer weet ik toch dat het zo niet werkt. Die inzichten en antwoorden komen vanzelf wel, laat het gebeuren Control Freak Cass. 

Wat ik heb geleerd de afgelopen week is dat als je niet praat, je telefoon op stil of uit zet, je enorm veel energie over houdt. Duh, praten kost natuurlijk energie. In mijn geval ben ik vaak ook nog eens inzichten of oplossingen aan het delen met anderen, eigenlijk heel vaak. Dat vraagt ook emotioneel iets van mij. En nu even niemand me kon of mocht bellen, of langskomen ontstond er zoveel ruimte voor mezelf. Ik heb 1001 gedachten gehad, gehuild, verdrietig geweest om mijn oma, gelachen, ik ben boos en geïrriteerd geweest, heb mezelf eventjes zielig gevonden, er zijn zóveel nieuwe creatieve ideeën voor Ster uit het Zuiden ontstaan. Ik heb pure,  pure dankbaarheid gevoeld en was ook trots op mezelf, op afgelopen jaar. Ik denk dat ik gewoon weer eventjes terug kwam bij mezelf en hiervoor vaker de tijd moet nemen. Telefoon uit, savonds geen mensen over de vloer en gewoon in mijn eigen energie moet hangen.

Wie ik ook echt weer terug heb gevonden is mijn dochter. Sinds de laatste Mercurius Retrograde eind Oktober botsten we enorm. Ze werd toen ook vier jaar en mocht naar de basisschool. Man, man, man... dat heb ik geweten. Door alle prikkels waarmee zij werd overvallen werd ze eigenlijk een klein monstertje die vooral bij mama zich vaak even helemaal liet gaan. Ik heb enorm veel gemopperd, zelfs wel eens geschreeuwd en best veel gehuild ook om eerlijk te zijn. En nu mama geen prikkels om haar heen had van werk of andere mensen, niet kon mopperen, alleen maar mocht luisteren, en creatief moest zonder al teveel woorden te gebruiken kwamen we weer dichterbij elkaar. 

We hebben kerstfilms gekeken, cadeautjes ingepakt (jaja, we hebben net als mama een kerstgekkie hier!) samen heel lang gedoucht en samen eten gekookt. De laatste tijd kreeg ik om me heen best wel eens ongevraagde moederlijke adviezen en commentaar van mensen om me heen. Ik zou wat strenger moeten zijn, consequenter, meer structuur moeten aanbrengen, op mijn strepen moeten staan. Heel eerlijk? Dat heeft mij, ons, alleen maar stress opgeleverd. Nee, wij doen het gewoon op onze eigen manier en dat ga ik vanaf nu ook heel duidelijk aangeven. Gelukkig heeft het Astrologisch consult van Sarah (komt snel een andere blog over) me daarover ook de ogen geopend; ik moet dingen op mijn manier doen. Dat werkt voor mij het allerbeste en al die 'adviezen' of commentaar van anderen? Heb ik niks aan!  Dat was wel echt een enorm inzicht die ik heb meegekregen.

 


Wat ik ook op mijn manier mag blijven doen is mezelf blijven uitspreken, privé en zakelijk. Ongefilterd, puur en recht door zee. De laatste tijd merkte ik dat ik soms wel eens twijfelde of ik daar wel goed aan deed. Ben ik soms te hard, te direct of rauw? Daar heb ik veel over nagedacht de afgelopen week, en me zelfs afgevraagd of daar de keelchakra blokkade vandaan kwam. Misschien vinden mensen dat ik inderdaad te uitgesproken ben, maar dat is niet mijn probleem. Als ik op televisie een praatprogramma kijk die ik niet leuk vind zap ik ook verder. Je hoeft me niet te volgen, je hoeft geen kaartlezing te boeken, we hoeven geen vrienden te zijn, je hoeft niet te bellen of over de vloer te komen. Dus die vragen; 'ben ik te, moet ik, zou het beter zijn als.. ?' Nee, en dat heeft verder niet eens uitleg nodig.

Als laatste, maar dat wist ik al, is dat ik echt aan mijn eigen rust maar vooral aan mijn gezondheid mag werken. Die rust komt er wel, geloof me. Maar gezond en op tijd eten, meer bewegen, afvallen, op tijd naar bed, daar mag wat meer focus liggen. Gezondheid is zo belangrijk besef ik me maar weer. Want je kan alles hebben wat je hartje begeert. Maar zonder goede fysiek gestel of (mentale) gezondheid heb je er helemaal geen klap aan.

Ik ga mijn haar kammen en een salade maken. Genoeg 'gepraat' hier in het SUHZ dagboek.

Tijd voor stilte.

 

Tot snel babes

Liefs Cass


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.