๐Ÿ”ฎ๐ŸŒ™ Down To Earth Kaartlezer ๐Ÿ”ฎ ๐ŸŒ™

Over hekserij, vrijdag de 13de, en vrouwenonderdrukking

Gepubliceerd op 13 november 2020 om 20:00

Vrijdag de 13de, een ongeluksdag volgens vele. Maar is dit echt waar? Aan dagen van de week zijn goden gekoppeld. Een ode aan babes Venus, Aphrodite, Anael en Freija, van deze laatste komt de naam vrijdag vandaan. Naast goden zijn er ook planeten die matchen met de vibe van een dag. Zo heerst de Maan over maandag, Mars (actieplaneet) op dinsdag, de Zon op zondag en je raad het al aan de godin die aan vrijdag gekoppeld is, Venus op vrijdag.

Nummer 13 staat in numerologie en spiritualiteit voor (weder)geboorte, een echte vrouwenaangelegenheid als je het mij vraagt ;-) Met de goden, planeten en  numerologie aan haar zijde mag ik Vrijdag de 13de toch wel echt een vrouwendag noemen vind ik. De vrouwelijke energie is in ieder geval helemaal aanwezig. En dat wisten vele spirituele dames vroeger maar al te goed. Net als tegenwoordig verzamelen veel vrouwen zich op vrijdag op samen te komen. Nu doen we dat vaak voor een hapje en een drankje, roddels, gekke verhalen, het hart te luchten of een avondje uit. Waarschijnlijk zullen onze voorouders precies hetzelfde hebben gedaan, maar omdat er geen Netflix, bitterballen en discotheken waren en zij nog iets dichter bij hun intuïtie leefde, werd deze dag ook gebruikt om samen, met elkaar rituelen uit te voeren, hoogstwaarschijnlijk voor de liefde en/of voorspoed. Misschien wel voor het manifesteren van wat sterker en minder droog haar. Weten wij veel!

 

Bijgeloof was destijds groot, de ellende ook (nu niet veel minder in Coronatijd zou je zeggen) mensen waren bang van het onbekende en zochten naar verklaringen. Een ziekte in een dorp? Mislukte oogst, een nederlaag. Er moest een zondebok gevonden worden. Dat is momenteel niet veel anders in de wereld he? Maar waar de vingers nu naar hogerop wijzen, regering, politiek en media.. waren vroeger vrouwen die zich associeerde met spiritualiteit de sjaak. Vrouwen zijn massaal op brandstapels beland, verzwaard met stenen in het water gegooid en verdronken, uitgehongerd, onthoofd en nog vele andere gruwelheden hebben zij moeten doorstaan omdat zij zich bezighielden met spiritualiteit, edelstenen, maancirkels en rituelen, kruidenvrouwtjes waren of hun intuïtie gebruikte. Kun je je voorstellen dat jij nu opgepakt worden omdat je stenen met volle maan in de tuin liggen om op te laden? Precies, besef even dat dat realiteit was. Dat veel van deze zaken ook in het geheim gebeurde en dus een mysterieus tintje kregen voor de buitenwereld.

 

Waar in veel religies de man voorop staat en vrouwen een bijrol hebben, waar mannen regeren en aanbeden worden en vrouwen zelfs tot verleidsters, hoeren en heksen bestempeld worden, speelt in spiritualiteit de vrouw juist een hele grote rol. Misschien zelfs wel dé hoofdrol. Moeder natuur, intuïtie, de maan, transformatie, geboorte. Allemaal zaken waar vrouwen hun kracht ligt. En dat is moeilijk te verkroppen in een ego mannenwereld. En als je nu denkt, nou nou, dat is vergezocht Cass, laten we dan even bedenken dat nog maar een paar generaties geleden vrouwen niet mochten stemmen of werken. Tot een decennia geleden in sommige landen vrouwen niet eens mochten autorijden. Abortus en scheiden nú nog taboe is. Net als de vrouwen in hoge politieke of zakelijke posities. Schaars. Hallo, er is nog dit jaar een discussie geweest over wanneer een vrouw nou wel of niet verkracht zou zijn! Rot eens op! 

 

Dus nee, ik schaam me niet (meer) als een man zegt dat ik een heks of een zweefteef ben. Dat ik scheef aangekeken wordt als ik vertel dat ik edelstenen gebruik voor kwaaltjes en heling, dat er lacherig gedaan wordt over het reinigen van mijn huis. Of dat ik me niet bezig moet houden met duistere zaken omdat ik kaarten lees of een astroloog bezoek. Weet je wat, dikke middelvinger. Precies zoals jullie van mij gewend zijn. En begrijp me niet verkeerd, want ik vind religie en geloof heel belangrijk in het leven van mensen. Hoop is een anker en of je die nou vindt in Jezus, God, Boeddha, de Moskee of in een Tempel of de Thora. Je gaat mij niet vertellen dat de maan geen invloed op ons heeft maar je wel klakkeloos oké bent met witte mannen in een gewaad en puntmuts die het lichaam en bloed van Jezus doorgeeft.

 

Think about that.

XOXO CASS

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nesrine
8 maanden geleden

Super interessante blog!
Ik ben het dan ook sterk met je eens en als vrouwen zitten wij nog al te vaak โ€œvastโ€ in stigmaโ€™s/onderdrukking.
Heel veel liefs voorjou!

Kim
8 maanden geleden

Super mooi artikel ๐Ÿ˜! Heerlijk dat het zo op zโ€™n cass geschreven is, leest lekker weg en super interessant xox Kim

Sabine
8 maanden geleden

Goed geschreven!
Ik volg je al een tijdje en ik hou van je oprechtheid en je leuke verhalen op insta.
Blijf vooral wie je bent want dat maakt jou uniek
X Sabine