๐Ÿ”ฎ๐ŸŒ™ Down To Earth Kaartlezer ๐Ÿ”ฎ ๐ŸŒ™

Omgaan met negativiteit

Gepubliceerd op 12 november 2020 om 20:20

Oh, dit is zo´n gevoelig thema in mijn leven. Elk mens trekt lessen aan, Bente van Cosmopolitan vertelde mij dat ze ooit eens een heel naslagwerk heeft gelezen dat Boogschutters meer dan anderen tekens negativiteit en jaloezie zouden aantrekken. In mijn geval is dit helemaal waar en het is een les die vooral elke Mercurius Retrograde terugkomt.

(de planeet Mercurius draait drie, soms vier keer per jaar terug in zijn energie, op dat moment liggen er voor iedereen bepaalde uitdagingen en lessen op zijn of haar pad). Laat ik nou ook nog eens een hele felle en heftige plaatsing hebben in mijn astrologische geboortehoroscoop. Oei. Sommige mensen zullen zeggen dat je aantrekt wat je uitstraalt, daar ben ik het een gedeelte mee eens. Helaas trekken wij geen karma of lessen, heftige transities aan van planeten of dergelijke. Soms komen zaken ook gewoon op je pad, als uitdaging om daar iets van te leren.

Vroeger moest ik al dealen met negativiteit in huis. Daar buiten dealde ik met veel jaloezie en agressie van anderen. I don't joke around als ik je vertel dat ik wel eens uit het niets op mijn hoofd geslagen ben door andere meiden. Reden; geen idee, pubergedrag? Gebroken vingers, gekneusde ribben, gescheurde lippen en met toppunt ooit een uit de hand gelopen ruzie met het gevolg dat ik in aanraking met politie en justitie kwam en een zomer lang een taakstraf in een verzorgingshuis volbracht. Hierdoor had ik binnen no time een slechte reputatie, ik zou een vechtersbaasje zijn, een bitch eerste klas. Ik ben inderdaad niet op mijn mondje gevallen, maar een bitch? I dont know about that, dat ik het niet schuwde om de aanval terug te kiezen dat is wel duidelijk, maar ik ben absoluut niet het type dat negativiteit zelf opzoekt. Mijn familie en vrienden bestempelen mij juist als warm, liefdevol, positief en altijd vrolijk.

''Energy is contagious, positive and negative alike. I will forever be mindful of what and who I am allowing into my space.'' 

Blijkbaar trek ik het inderdaad aan, want een heftige relatie stond voor mij in de sterren en daar dealde ik 2.5 jaar dagelijks met bad vibes van een ander. Dit was ook meteen het keerpunt voor mij, ik zou mijn leven zo drastisch gaan omgooien dat het universum mij echt niet meer omver kon stoten. Is negativiteit nu geen onderdeel meer van mijn leven? Helaas werkt het niet helemaal zo. Ik zal altijd uitgedaagd worden door het leven om hiermee te dealen en elke keer als ik een periode met negatieve energiezuigers succesvol heb afgesloten ben ik ontzettend trots op mezelf. Betekent niet dat ik in die heftige periodes zelf ook niet eens iemand afsnauw of op zijn plek zet of zo ontdaan ben van alle negativiteit dat ik wel eens een hele dag aan het huilen ben. Hey, im only human just like you babe!

De laatste tijd merk ik dat er collectief, dus globaal, veel negatieve energie heerst. Ik word daar altijd een beetje kriebelig van want: gevoelig he! Het is niet gek, nu in deze heftige Corona periode.. mensen worden beperkingen en nare regels opgelegd, de vrijheid word afgepakt, ouderen en mensen die moeten oppassen voor hun gezondheid lopen risico en sterven in het ergste geval eenzaam en met veel complicaties, mensen raken massaal hun baan kwijt, de horeca en entertainment branche staat op instorten en we kunnen van dit alles niet eens even ontsnappen naar het buitenland, want de helft van de wereld zit op slot. Ik deal daar anders mee. Ik begrijp dat dit juist een periode is om naar binnen te keren, thuis te blijven, te kijken naar wat je om je heen hebt en of je daar echt zo tevreden mee bent. Onze gezondheid en hoe we daarmee omgaan moet ook echt een transformatie doormaken. Ook de massale burn-outs die de generatie millenials al op jong volwassen leeftijd heeft is echt niet oke! Daar moeten heel snel veranderingen in komen. En laten we even niet vergeten hoe fucking mooi de lucht in maart tijdens onze eerste gedeeltelijke lockdown was. Ik heb nog nooit zoveel sterren in Nederland aan de hemel gezien.

We zitten momenteel in Schorpioen seizoen, misschien wel het meest intense teken van de dierenriem, en die voel ik! Al een tijdje wordt ik door familie en vrienden uitgedaagd doordat zij wat minder goed in hun vel zitten en dat soms onnodig op mij projecteren. Ik voelde de irritatie de afgelopen weken oplopen en ik besloot om niet het emmertje vol te laten lopen maar te filteren. Eerlijk te zeggen wat ik ervan denk en wat ik er bij voel. Niet altijd leuk om te horen, en als je me inmiddels kent weet je dat ik straight to the point ben. Dat heeft echt wel geleid tot felle discussies, tranen maar vooral voor een stukje rust.

 

Op SUHZ merk ik het ook, er is wat meer negativiteit. Dat is voor mij en Eline ontzettend frustrerend, ik ben er afgelopen week ook echt best een beetje teleurgesteld door geweest. Soms ben ik al om 07:00 berichten aan het beantwoorden, ik sla wel eens een lunch over om pakketjes voor te bereiden en ook in mijn 'vrije tijd' in de avond en in het weekend probeer ik mensen zoveel mogelijk te helpen door hun berichten te beantwoorden. Ik besloot zonder overleg met Eline een lange en persoonlijke story te posten waarin ik mijn gevoelens filterde. Dit kun je je misschien niet voorstellen als je mij volgt, maar ik vind zulke dingen doodeng. Ik kreeg honderden positieve en hartverwarmende reacties, de negativiteit van afgelopen weken werd zo van tafel geveegd.

Mijn tip in deze periode? Jezelf een beetje afsluiten van negatieve mensen en zaken, laat nieuws en media voor wat het is. Spreek af met alleen je leukste familieleden en vrienden, degene waarvan JIJ energie krijgt. Zorg dat je goed aard oftewel gegrond bent. Hierover komt nog een hele nieuwe blog, maar dat houdt vooral in: zoek de natuur op, ga lekker in bad, dans, doe iets creatief. Verzet je gedachten! En als je dan toch zo'n dag met veel confrontatie en negatieve energie hebt, laugh it off! Het beste medicijn tegen negativiteit.

Liefs Cass


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.