🔮🌙 Down To Earth Kaartlezer 🔮 🌙

Een wonderplantje

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 21:21

Salie, we kennen het tegenwoordig allemaal. Sommige mensen gebruiken het zelfs dagelijks. Desondanks is het een buitengewoon product met een uitsprekende geur, maar vooral een bijzondere werking.

 

Salie is een kruidenplant en komt oorspronkelijk uit landen rond de Middellandse zee. Het plantje bloeit in juni en juli en staat bekend om zijn paars blauwe, roze of zelfs witte bloemen. Het kruid wordt al honderden jaren gebruikt voor verschillende doeleinden. De Romeinen en Grieken noemde het vroeger een wonderplant. De officiële naam van salie is: Salvia officinalis, dit kan vertaald worden naar ‘redden’ of ‘genezen’. Salie is een genezende plant die ook in medicinale thee wordt gebruikt voor allerlei kwaaltjes en doeleinden.

Salie staat er bekend om, dat het kan helpen met de spijsvertering, hoesten, verkoudheid, geheugen, menstruatie pijn, enzovoort. Het kan vers in gerechten gebruikt worden of je trekt er thee van. De plant kan ook in Nederland overleven! Het plantje is te koop bij zowel alle tuincentra en is winterhard. Heel het jaar genieten van verse salie dus!

 

Wij  bij Ster Uit Het Zuiden gebruiken en verkopen de gedroogde variant, waar er trouwens veel soorten van zijn. De meest voorkomende salie, is de witte salie. Die verkopen wij op onze website samen met andere cleansing producten, in de Spiritual Warrior Set of Bye Bye, Bad Vibes set. Heel team Ster Uit Het Zuiden reinigt regelmatig haar huis met dit setje, maar de witte salie blijft toch onze favoriet. 

Gedroogde salie wordt gebruikt om negatieve energie te reinigen. Meestal is dit een leefomgeving, of vanuit een persoon zelf. De gedroogde salie zorgt ervoor dat de lucht om ons heen gezuiverd wordt en wij de ongewenste energie, (letterlijk) in rook op kunnen laten gaan. Witte salie wordt ook wel eens ‘Indianen wierook’ genoemd, omdat de Amerikaanse Indianen de salie tijdens hun rituelen gebruiken.

 

Wanneer en hoe gebruik je salie nou precies? Voor iedereen is dat anders, maar hier een voorbeeld: Had je bezoek over de vloer en heeft er iemand een verdrietige, boze of onprettige energie meegenomen? Zeer grote kans dat dit in je huis blijft hangen als een aanwezige energie. Zet je ramen open en steek de salie aan. Laat het bundeltje even vlammen en blaas dan het vuurtje voorzichtig uit, leg hem bijvoorbeeld op een hittebestendig schaaltje en laat hem roken. Een andere optie is om met de bundel én het rook door je huis te lopen. De energie pakt zich vast aan de rook en gaat met de wind, door het open raam (of deur) uit je huis.

Salie heeft een geur die eventjes in je huis of omgeving blijft hangen. Bij Team Ster Uit Het Zuiden staat deze geur centraal voor rust, vredigheid en verademing. Salie heeft bij ons het hart veroverd en vooral: Bye Bye Bad Vibes! 

XOXO ELINE, TEAM STER UIT HET ZUIDEN


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.